Langangen planteskole

Langangen planteskole

Planter på posten


Jeg sender, Stauder, løk, blodmel og bøker

Løkliste 2017

PlantelisterPosted by bjørge 06 Aug, 2017 15:45:11

Kjære kunde!

Nå er det igjen tid for å tenke på neste års løkblomstring, og årets høstløkblomstring. De tidlige løkblomstene som snøklokker, lerkespore, krokus og tulipaner er etterlengtet, men også påske- og pinseliljer (som rådyra ikke spiser), prydløk og ikke minst liljer gir stor glede utover i hagesesongen. Og i slutten av august begynner tidløs å blomstre. Ved riktig planlegging kan vi ha løkblomstring fra snøen går til snøen kommer.

Plant løk blandt stauder eller under busker og trær. Alle løkene jeg har for salg nå er hardføre og skal plantes om høsten. En del løk er merket med ’FRISK LØK’ i lista – de blir tatt opp av jorda rett før de blir sendt. De tåler ikke å tørke og blir sendt i fuktig jord. Plant dem straks. Tulipaner plantes seint.

De fleste av liljene mine kommer fra Latvia, de har spesielle farger og blir kraftige og robuste planter. De skal plantes minst 15 cm dypt. Etter blomstringen må stenglene få lov å visne ned naturlig. Høsten er det naturlige tidspunktet til å dele eller flytte liljer. De må ikke ligge og tørke, men plantes straks igjen i ny frisk jord. Liljer og andre store og kraftige løkplanter krever gjødsel et par ganger i sesongen.

Hvitveis, hundetann, snøklokker, lerkespore og vårkål er typiske bunndekkere som ikke krever stort, men gir vårglede år etter år. Treblad liker surjord og halvskygge og er fine sammen med Rhododendron eller i et såkalt Woodland. Plant dem 10 cm dypt. Treblad er planter som vokser sakte, de jeg selger er 6-7 år gamle og derfor kostbare. De liker ikke å bli flyttet og bruker som regel et par år på å etablere seg på nytt.

De tidligste tidløs begynner å blomstre i slutten av august og gir flott farge til høsthagen. De får store kraftige blader om våren som må få lov å visne ned naturlig hvis du vil ha god blomstring til høsten. Tidløs sendes ut straks bestillingen kommer inn. Resten av løken sendes ut fra midten av september.

Alle prisene er pr. stk. og inkluderer MVA. Porto kommer i tillegg. Nye kunder må betale på forskudd eller i oppkrav. Et mobilnr. gir billigere pakkeporto.

Bestillingen kan du sende i brev eller på e-post. Løk og planter kan også hentes her hvis du ønsker det – tidspunktet må avtales på forhånd.

Jeg har lagt ut en hel del bilder av løkblomster og stauder på hjemmesidene mine og vil anbefale deg som er på nettet å ta en titt.

Fortsatt god sommer.

Hilsen Inger Lise W.  • Comments(0)//blogg.langangenplanteskole.no/#post17